Найбільша в Україні дахова сонячна електростанція запрацювала в Київській області

Новини Сонячна енергетика

Найпотужніша дахова сонячна електростанція запрацювала в Переяслав-Хмельницькому районі (Київська область). Її потужність становить 12,4 МВт, за попередніми розрахунками, вона здатна щорічно виробляти близько 15 ГВт / год електроенергії. Цього досить, щоб повністю забезпечити електрикою 150 тисяч домогосподарств. Початок роботи покрівельної сонячної електростанції подібної потужності дозволить щорічно скоротити викиди вуглекислого газу на 15 тисяч тонн.

Найбільша в Україні дахова сонячна електростанція запрацювала в Київській області

Сонячні панелі встановлені на покрівлі будівель норковій ферми. При цьому дахова сонячна електростанція не тільки виробляє екологічно чисту електроенергію, але і за рахунок поглинання сонячної енергії фотогальванічними панелями дозволяє знизити теплове навантаження на приміщення. В результаті всередині ферми утворюються сприятливі умови для життя норок.

Дахова сонячна електростанція «Студеніківська ФЕС» буде реалізовувати вироблену електроенергію за зеленим тарифом 16,37 євроцента за кВт-год.

Слід зазначити, що покрівельна СЕС такої потужності – унікальне явище не тільки для України, але і для Європи. До цього найпотужнішою даховою фотоелектричною станцією в Україні була «Долинське» – на десяти будинках агропромислового комплексу були розміщені сонячні батареї загальною потужністю 2,2 МВт. Третьою за потужністю тепер стала СЕС «Синтез Солар», розташована у Львівській області, її потужність – 1,114 МВт.

Для України – це вже другий подібної об’єкт, відкритий в червні. На початку місяця почалася експлуатація дахової сонячної електростанції в селищі Пересічне (Харківська область). Потужність мережевий станції – 0,55 МВт, її досить, щоб зробити все селище повністю енергонезалежним. Сонячні батареї були розміщені на даху паркетної фабрики.

Lost Password