Французька компанія розглядає можливість відкрити в Україні виробництво біогазу зі сміття

Новини

Французька компанія SUEZ зацікавлена розпочати в Україні виробництво біогазу з побутового сміття, попередні переговори провели представники Держенергоефективності та французькі інженери.

Французька компанія розглядає можливість відкрити в Україні виробництво біогазу зі сміття

Україна має значний потенціал для генерації енергії з твердих побутових відходів. На полігони щорічно вивозиться близько 10 мільйонів тонн твердих побутових відходів. Їх переробка і виробництво біогазу дозволить отримати 3,5 мільйона гігокаллорій тепла в рік. Такої кількості енергії вистачить для генерації 1,2 мільярда кіловат-годин електроенергії. Електроенергія, отримана за допомогою когенераційних установок, в подальшому може бути реалізована за “зеленим” тарифом в загальну мережу. На сьогоднішній день ціна на «зелену» електрику, отриману з біогазу, становить 12,4 євроцента за кіловат-годину.

Сторони домовилися спільно зайнятися розробкою фінансової моделі організації виробництва енергії з використанням твердих побутових відходів, а також підготувати кілька потенційних проектів.

SUEZ – компанія зі 160-річною історією, яка реалізує проекти з підвищення ефективності управління ресурсами на 5 континентах. Щорічно її заводи переробляють понад 40 мільйонів тонн відходів по всьому світу. При цьому виробництво біогазу зі сміття здійснюється на 56 підприємствах, які переробляють понад 7 мільйонів тонн сміття щороку. На основі приватно-державного партнерства компанія відкрила завод з переробки сміття в Познані (Польща), який утилізує 210 тисяч тонн побутового сміття в рік. Зараз компанія реалізує проект в Белграді, де буде побудований завод, здатний переробляти до 340 тисяч тонн твердих побутових відходів щорічно. Потужність електричної установки складе 25 МВт, теплової – 56 МВт. Вартість проекту – близько 300 мільйонів євро.

Lost Password