Renault почала офіційно продавати електромобілі в Україні

Новини

В Україні офіційно почалися продаватися електромобілі Renault – моделі ZOE і Kangoo ZE. Продажі повинні були стартувати ще в 2017 році, але представники компанії «Renault Україна», провівши навесні минулого року інспекцію в Києві, Одесі та Львові, залишилися незадоволені рівнем підготовки інфраструктури для зарядки електромобілів.

Renault почала офіційно продавати електромобілі в Україні

Renault ZOE

За стандартами Renault, електромобілі компанії можуть офіційно продаватися тільки в тих містах, в яких 80% існуючої інфраструктури можуть коректно заряджати електрокари компанії. Зарядна станція, щоб відповідати вимогам Рено, повинна пройти відповідну сертифікацію – ZE Ready, що вона відповідає стандартам компанії по забезпеченню безпеки електромобіля під час його зарядки. Перша інспекція показала, що тільки 76% перевірених зарядних станцій відповідають вимогам Renault. Потім цілий рік тривали переговори з операторами і власниками інфраструктури про усунення недоліків і вдосконалення роботи діючих зарядних станцій.

Взимку цього року експерти компанії провели повторну перевірку стану зарядних станцій в Україні. Її результати виявилися прийнятними – готовими заряджати електромобілі Рено виявилися 85% зарядних станцій. В результаті 9 офіційних центрів в Україні отримали дозвіл на проведення продажів і обслуговування електромобілів Renault Kangoo і Renault ZOE – 4 в Києві і по одному в Одесі, Івано-Франківську, Миколаєві, Дніпрі та Львові. На території цих центрів є по 2 зарядних станції, які повністю відповідають стандарту ZE Ready. Крім того, в їх штат входить по 2 фахівця, які пройшли спеціальну підготовку та атестовані Renault для проведення техобслуговування електромобілів. При цьому самі центри оснащені спеціальним обладнанням для діагностики електрокарів, а на складі є комплект запасних частин.

Хетчбек Renault ZOE у офіційних дилерів можна буде придбати за ціною від 890 тисяч гривень. Фургон Renault Kangoo Z обійдеться дорожче, його стартова ціна – 930 тисяч гривень. На сьогоднішній день майже 90% продажів електромобілів в Україні припадає на ввезення вживаних автомобілів, більшість з яких імпортується з США.

Lost Password