Названі найпопулярніші електромобілі в Україні в першій половині 2018 року

Новини

Електромобілі в Україні продовжують демонструвати рекордні темпи зростання кількості. Так, в першій половині 2018 року в Україну було імпортовано 2400 електромобілів. Для порівняння, за весь 2017 рік було ввезено 2700 електрокарів. При цьому більшість електромобілів – це машини, що вже були в експлуатації, на них припадає близько 84% всіх первинних реєстрацій.

Названі найпопулярніші електромобілі в Україні в першій половині 2018 року

Найпопулярнішим автомобілем в Україні залишається Nissan Leaf

Такий підйом був викликаний, перш за все, скасуванням цілого ряду мит, що знизило ціни на електромобілі в Україні в середньому на 17%. Втім, є ще кілька факторів, які впливають на зростання популярності електромобілів:

  • постійне подорожчання палива – діючі ціни на електрику в Україні дозволяють повністю зарядити акумулятор в середньому за 20-30 гривень (остаточна ціна залежить від багатьох факторів, тому може дещо відрізнятися від наведеного значення). Якщо врахувати, що на одному заряді електромобіль може проїхати від 100 до 220 км (залежить від ємності акумулятора, режиму експлуатації, особливості водіння та інших факторів), то вартість одного кілометра шляху складе приблизно 13-30 копійок. Для порівняння, вартість 1 км шляху для бензинового авто (якщо прийняти витрати в міському циклі в межах 1 літра на 10 км) складе близько 3 гривень
  • більш дешеве обслуговування
  • популярний тренд – електромобілі в Україні найактивніше купує молодь, яка орієнтується на європейські тенденції. Крім того, власників електромобілів прийнято вважати «просунутими» автолюбителями, а самі електромобілі в Україні в очах більшості поки мають статус дорогої і престижної іграшки.

Електромобілі в Україні: найпопулярніші моделі

Найпопулярнішим автомобілем в Україні залишається Nissan Leaf, на нього припадає близько 2/3 всього ринку. Починаючи з початку 2018 року, в Україну було завезено 1621 Nissan Leaf. Друге місце за популярністю займає BMW i3, українську реєстрацію за півроку отримали 182 автомобіля, на третьому місці – Tesla Model S, їх було імпортовано 123 штуки. У першій п’ятірці Mercedes-Benz B Electric Drive (78 машин) і SMART Fortwo (69 машин). Крім того, популярністю в Україні користуються Tesla Model Х (57), KIA Soul EV (53); VOLKSWAGEN e-Golf (52); TOYOTA RAV-4 EV (46), FIAT 500е (37).

Lost Password