Найбільша сонячна електростанція в світі буде побудована в Єгипті

Новини

Уряд Єгипту планує, що найбільша в світі сонячна електростанція почне роботу в Аравійській пустелі вже в наступному році. Будівництво Benban complex (таку назву отримав сонячний парк) обійдеться єгипетської скарбниці в 2,8 мільярда доларів. Енергетичний комплекс буде являти собою 30 діючих окремо сонячних станцій, об’єднаних в єдину мережу. Перша сонячна електростанція повинна запрацювати вже в грудні. Загальна потужність сонячного парку після здачі в експлуатацію всіх 30 сонячних станцій складе 1,8 ГВт. Крім того, сонячні електростанції створять близько 4 тисяч робочих місць – це допоможе знизити соціальну напруженість в цьому регіоні.

Найбільша сонячна електростанція в світі буде побудована в Єгипті

 

Тривалий час енергетика Єгипту спиралася на викопне паливо, але ситуація почала змінюватися після публікації доповіді Всесвітньої організації охорони здоров’я, в якій Каїр посів друге місце в рейтингу найбрудніших і екологічно неблагополучних міст світу. Щоб вирішити екологічні проблеми і підвищити туристичну привабливість міста, уряд Єгипту прийнято рішення активніше розвивати відновлювальну енергетику. Потужна сонячна електростанція Benban complex потенційно може сильно змінити існуючу енергосистему країни. У планах уряду – альтернативна енергетика повинна забезпечити 42 відсотки енергоспоживання Єгипту, що дасть можливість значно скоротити споживання природного газу на 50%, а також інших викопних ресурсів. Тільки в цьому році інвестиції в альтернативну енергетику збільшилися на 500%. Крім того, планується реалізувати ще кілька масштабних проектів в галузі альтернативної енергетики. Зокрема, будуть побудовані нові вітрові електростанції в районі Суецького каналу.

Втім, Benban complex може недовго носити звання «найбільша сонячна електростанція в світі». Уряд Індії планує побудувати в штаті Гуджарат, уздовж Камбейского затоки, сонячну електростанцію сумарною потужністю 5 ГВт. Планується, що сонячні батареї будуть встановлені на площі близько 11 тисяч гектарів. Вартість проекту оцінюється в 3,84 мільярда доларів, а його реалізація дозволить створити додатково 20 тис. Робочих місць.

Lost Password